Što radimo? – Programi

1.INDIVIDUALAN RAD – POMOĆ U UČENJU – ZAJEDNO U PRVI RAZRED

Provodi li Vaše dijete previše vremena u statičnim aktivnostima; pred TV-om, sjedi, čita, uči, a ne kreće se dovoljno?

Za pravilan i optimalan rast i razvoj djeteta u svim područjima vrlo je važno kretanje i izražavanje pokretom. Dijete prirodno uči kroz igru i pokret. Upravo takav način učenja potičemo kroz naše programe u kojima se provode aktivnosti poticanja i praćenja razvoja grube i fine motorike, senzorne integracije, socijalizacije i drugih za dijete važnih područja.

slika5

Ukoliko imate predškolca, čeka Vas važan korak u njegovom životu. Kako bi Vaše dijete spremno dočekalo svoje školske dane, pripremili smo i provodimo program ‘ZAJEDNO U PRVI RAZRED’ na djeci prirodan i prihvatljiv način, igru i aktivnosti koje će polazak u školu učiniti bezbolnijim i punim veselja. Program pripreme za školu obuhvaća:

  • vježbe grube i fine motorike,
  • grafomotoričke vježbe i aktivnosti,
  • rad na predčitalačkim i predmatematičkim vještinama,
  • poticanje pažnje i koncentracije,
  • govorno-jezične sposobnosti,
  • organizacijske vještine

‘POMOĆ U UČENJU’

pomoc-u-ucenjuPrimijetili ste da Vaš školarac ponekad ne zna što ima za domaću zadaću? Teško se snalazi u udžbenicima i radnim bilježnicama? Ne zna odakle bi započeo s učenjem? Ne zna kako bi učio? Teško se organizira i koncentrira? Možda Vas zabrinjava njegovo čitanje, pisanje, računanje? Način komunikacije s učiteljima i prijateljima?

Program POMOĆ U UČENJU namijenjen je školarcima koji;

  • imaju poteškoća u praćenju i savladavanju školskog gradiva
  • imaju poteškoća u organiziranju školskih zahtjeva i obaveza
  • imaju poteškoća u čitanju, pisanju, računanju, pažnji i koncentraciji

Svatko od nas ima svoj stil učenja; vizualni, auditivni ili kinestetički. Otkrivanje i definiranje vlastitog stila i profila učenja pomaže nam da upravo korištenjem dominantnog stila utječemo na savladavanje prepreka na koje nailazimo i koje se javljaju tijekom učenja. Na taj način jačamo samopouzdanje, samopoštovanje i pozitivnu sliku o sebi što su vrlo važne karike u procesu učenja.

 

2.Seminar ”UVOD U BRAIN GYM®”

uvodNa našem seminaru “UVOD U BRAIN GYM®” upoznat cemo vas sa pozadinom cijelog programa. Naučit cete testiranje dominantnosti kojom utvrdjujemo profil i stil učenja svakog pojedinca te zašto ga je dobro poznavati.

Također, polazeći od činjenice da svatko od nas ima svoj tempo i način učenja, pokazat ćemo vam set aktivnosti kojima se najbolje pripremiti za učenje.

uvod-2Kroz igru, ideje i preporuke savladat cete osnovnih 26 aktivnosti koje vec sutradan možete uspješno provoditi u svom životu i radu.
Seminar je namijenjen svima…učiteljima, odgajateljima, roditeljima, rehabilitatorima, logopedima, psiholozima, pedagozima, radnim terapeutima, fizioterapeutima…
Dobra je osnova za sve one koji se odluče za nastavak edukacije na prvom stupnju Brain Gym® 101.

 

3.“BRAIN GYM® 101“ i „BRAIN GYM® 201“

brain201BRAIN GYM®101 prvi je stupanj u okviru Edu-K za sve one koji se žele educirati za licenciranog instruktora, a namijenjen je svim djelatnicima škola, vrtića, centara i ustanova, roditeljima, kao i svima koji žele postići više na planu osobnog rasta i razvoja. Na seminaru ćemo, koristeći 26 aktivnosti, naučiti petostupanjski postupak uravnoteženja za promjenu obrazaca ponašanja i postizanje postavljenih ciljeva u područjima komunikacije, razumijevanja i organizacije.
BRAIN GYM®201 – Optimalna organizacija mozga – dio je drugog stupnja u okviru Edu-K kurikuluma edukacije za licenciranje instruktora. Na seminaru ćemo otkrivati i istraživati dominantne profile u različitim situacijama i područjima; kako i zašto u stresnim situacijama često reagiramo starim i neučinkovitim obrascima ponašanja; kako u novim situacijama koristiti potencijal svih dijelova mozga, bez blokada

Brain Gym®201 organiziramo prema interesu svih polaznika koji završe prvi stupanj.

 

4.BRAIN GYM® U RAZREDU/VRTIĆU

u-razreduBRAIN GYM® U RAZREDU proizašao je iz potrebe i želje učitelja razredne nastave kako aktivnosti implementirati u svakodnevni nastavni rad. Kroz brojne grupne, individualne i aktivnosti u paru, vezane uz nastavu HJ, MAT, PID-a i odgojnih predmeta dobit ćete osnovu i brojne ideje za njihovo uvođenje i provođenje. (književnost, jezik, geometrija, slikanje…)

BRAIN GYM® U VRTIĆU pruža niz primjerenih aktivnosti i ideja za rad s djecom predškolskog uzrasta, važnog perioda za stvaranje i jačanje osnove za svladavanje školskih vještina. Veselo, kroz igru, ples i pokret!

 

5.DOUBLE DOODLE PLAY® – uvodna radionica

DOUBLE DOODLE PLAY® jedan je od podprograma Edu-K kurikuluma koji naglašava izražavanje objema rukama istovremeno, te kroz rad u središnjem polju i aktivnostima prijelaza preko vizualne i kinestetičke sredine utječe na naše sposobnosti komunikacije, manipulacije i izražavanja.

double

U Vama ćemo probuditi „kreativnu umjetničku dušu“ (ne morate biti likovnjak!!!) kroz različite tehnike, materijale i igre.

Ukoliko želite provesti jedan ugodan, opušten i obogaćen dan posvećeni samo sebi – tada je ova radionica upravo za Vas!!!

6.‘SAVJETODAVNI RAD’

‘ORGANIZACIJA EDUKACIJA IZVAN ZAGREBA’

bebe

Imate li nedoumica? Pitanja vezanih uz rast i razvoj Vaših mališana?

Želite li u svom gradu organizirati edukaciju? Radionicu za svoje djelatnike?

Obratite nam se s povjerenjem!

Hrvojka & Koraljka

 

Kontaktirajte nas:

EDU-MOVEO j.d.o.o.


Radno vrijeme:
Ponedjeljak: Prema dogovoru
Utorak: Prema dogovoru
Srijeda: Prema dogovoru
Četvrtak: Prema dogovoru
Petak: Prema dogovoru
Subota: Prema dogovoru

bottom